Foredrag m. Lars Rasmussen

Kom og hør: Lars Rasmussen tidligere landsholdsspiller på herrer landsholdet, fortælle om sin hverdag med autisme og ADHD

Foredraget finder sted:  Onsdag d. 29. september kl. 19.00 – 21.00

Sted: Rådhusets kantine, Torvet 2, 7400 Herning, benyt indgang A (Fra torvet), der vil stå  en fra foreningen og guide jer vej.

Pris: 50 kr. – TILMELDING via dette link 

Der er plads til 60 deltagere.

Foredraget arrangeres i et samarbejde mellem Herning kommune, Handicap og psykiatri OG Landsforeningen Kreds MdtVest

OM LARS RASMUSSEN OG DETTE FOREDRAG:

De fleste kender Lars Rasmussen som en humørbombe og for sin ligefremme facon på håndboldbanen og under tv-interviews. Men han kendes også som en håndboldspiller og træner, hvor temperamentet til tider er løbet af med ham. Hvad, kun de allernærmeste indtil nu har vidst, er, at Lars lever med autisme og ADHD. Diagnoser, han først fik stillet i en alder af 39 år. Med kendskab til det noget før og med den rette medicinering og behandling havde det været meget nemmere. Både på håndboldbanen og i private sammenhænge. I begge sfærer har Lars i mange år kæmpet med mørke sider af sig selv: vredesudbrud og et heftigt temperament.

Trods dette har Lars haft en succesfuld karriere, både som spiller og træner. Det skyldes bl.a. en tryg og kærlig opvækst, der også var præget af grænsesætning. Lige såvel skyldes det dygtige coaches som Ulrik Wilbek og B. S. Christiansen i løbet af sin karriere. Mange år efter fik de ham til at indse, at hans reaktionsmønstre ikke var som andres. Det blev startskuddet til at søge professionel hjælp.

I foredraget med Lars Rasmussen får deltagerne:

  • En personlig og ærlig fortælling, der er med til at nedbryde tabuer om ADHD og autisme.
  • En forståelse for menneskelig ledelse.
  • En unik mulighed for at komme bag facaden på en succesfuld håndboldspiller og –træner, der fortæller om livet og karrierens op- og nedture.

Få et fascinerende indblik i Lars Rasmussens liv og karriere. Det gik fra harmoni i håndboldverdenen, på overfladen, til et scenarie, hvor han ikke længere kunne se sig selv i spejlet. Hør fortællingen om at ramme bunden i en branche, der ellers synes som drømmen, og derefter rejse sig igen som menneske og leder.

Lars Rasmussens professionelle håndboldkarriere strækker sig fra 1995-2010, hvor han har spillet på topniveau både i Tyskland og Danmark. Herudover har han præsteret 220 mål for herrelandsholdet, som han har vundet EM Bronze 2006, VM Bronze 2007 og EM Guld 2008 med. Sidenhen har han lært fra sig som træner for klubber som Ringkøbing, Siófok KC og KIF Kolding.

Lars’ temperament grundet ADHD og autisme kostede ham næsten håndboldkarrieren, familie og venner. Den sport, som ellers har budt Lars glæde og sejre, kunne han i en periode knap holde ud at se på i tv. Lars var nede at skrabe bunden, men han har rejst sig igen og fundet tilbage til sig selv som person og leder. Det er han nu klar til at åbne op for over for offentligheden med et personligt, rørende og hudløst ærligt foredrag. Han fortæller om sin karriere, op- og nedture, og hvordan ADHD og autisme, der først blev diagnosticeret i hans 39. år, har sat sine præg på hans liv, på og udenfor håndboldbanen.

 

Om dette websted

MANGLER TEKST

Lukket for kommentarer.