Temadag: Vores hverdag med autisme

Til medlemmerne i Kreds MidtVest og andre kredse.

Kreds MidtVest inviterer til en temadag, hvor de bliver muligt at hører om: 

Vores hverdag med autisme

Dagen byder på 3 forskellige indlæg, der hver især, vil belyse og komme med input, til hvordan, en typisk hverdag i disse familier fungere og samtidig bliver det muligt at få indsigt i de erfaringer som de tre oplægsholdere gerne deler med deltagerne.

Temadagen finder sted:

Lørdag d.21. januar 2023  Kl. 09.00 – 15.00

Langvadbjerg, Ringkøbingevj 108, 7400 Herning

Pris: 400,- kr. pr deltager inklusive forplejning

Tilmelding og betaling skal ske via linket på www.kredsmidtvest.dk  hvor denne invitation også ligger. OBS! Der er plads til 30 deltagere på temadagen.

Sidste tilmelding er søndag d.15.1.2023

Program for dagen:

08.45 – 09.00 ankomst og en kop kaffe/te, samt en lille snack

09.00 – 09.15 Velkomst v/ Lise Lotte Bjerge

09.15 – 11.00 Line Christiansen: Præsentation af en autistisk familie

  • Et indblik i min autistiske oplevelse
  • At være autistisk mor
  • At have autistiske børn i mistrivsel (PDA-belastningsreaktioner)
  • En hverdag med kravtilpasning (kontrol som knap ressource)
  • Fremtidshåb
  • Spørgsmål/diskussion

Der er sikkert deltagere med PDA-børn og børn i mistrivsel, der gerne vil mere i dybden med nogle af de praktiske detaljer jeg deler om vores hverdag og måske kritiske spørgsmål fra skeptikere, så der vil være god tid til dette.

11.00 – 11.15 Pause

11.15 – 12.45 Birgitte Kassa Bjerge

Birgitte Kassa er medforfatter til børnebogen “Min storebror har 12 skeer” som udkom i sommeren 2022 – en børnebog som hjælper børn, familier og fagfolk til at kunne tale med børn om neurodivergens på en kærlig og konkret måde.

Birgitte Kassa er mor til 3, hvoraf den ældste er diagnosticeret med infantil autisme, ADHD og søvnforstyrrelse. Derudover er Birgitte opvokset med storesøster som endelig fik sin autismediagnose i sine 20ere, efter en række år med mistrivsel og spiseforstyrrelse. 

Birgitte vil fortælle om de tegn og den adfærd som ledte til, at Charlie blev udredt allerede da han var 3 år gammel; derudover vil hun fortælle om hverdagen med hjemmetræning og hvorfor de som familie har prioriteret at have alle 3 børn hjemme og dermed arbejde intensivt med børnenes søskendedynamikker.

I forlængelse af dette vil Birgitte komme omkring de erfaringer og refleksioner som hun har fået med sig i forhold til selv at være søskende til en sendiagnosticeret autist, og hvad det har betydet for hendes egen opvækst, og de perspektiver hun i dag har omkring søskende og neurodivergens.

Fagligt har Birgitte en baggrund som både socialrådgiver og cand.soc, derudover er hun efteruddannet indenfor narrativ familieterapi.

Bogen kan købes på dagen

12.45 – 13.30 Frokost (Sandwich) m/ en sodavand eller vand

13.30 – 14.45 Dorthe Middelhede mor til 2 drenge med autisme og autoriseret ergoterapeut

Dorthe vil fortælle om både at være mor til to drenge med autisme og ergoterapeutiske arbejde bl.a. indenfor autisme

Dorthe har også arbejdet med unge og voksne som har diagnose, som eks. autisme, depression, affektiv lidelse, demens, psykoser mv.
Lige nu er Dorthe ved at specialiserer sig i sanseprofiler, for at anvende viden om sanserne.  Som privat ergoterapeut arbejder Dorthe primære med en tilgang i samarbejdet med børn/unge/familier, så de kan få den rette hjælp til netop deres individuelle problemstilling.

14.45 – 15.00 Afslutning og TAK for i dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om dette websted

MANGLER TEKST

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *