Dannelse af Netværksgrupper​

 

Netværksgrupper – DERFOR!

At have et barn med en autismespektrumforstyrrelse  fremkalder (uanset barnets alder) forskelligrettede  følelser og reaktioner hos forældre og andre pårørende. Smerten, vreden, fortvivlelsen og afmagten kan være stor, og det er ofte svært at rumme og forstå det hele.

Oveni de mange følelser man som forælder oplever, kommer udfordringerne med at agere som forældre i forhold til at få den rette hjælp til sit barn i form at dagtilbud, skole og uddannelse, rådgivning, aflastning, hjælpemidler, overgamg til voksenlivet osv.

Derfor kan det være til stor hjælp at tale med andre i samme situation.

Sådan gør vi!

Kreds MidtVest opretter nye netværksgrupper én gang årligt i efteråret. Og kommer der hen af vejen forældre/familier nok, der hvor deres børn “matcher” hinanden, kan vi starte en gruppe op efter behov.

Når vi sammensætter grupperne, vægter vi diagnose og funktionsniveau hos personen i familien med ASF højere end geografi, for at I som forældre og pårørende har mest muligt til fælles.

Vi søger for, at gruppen kommer godt igang. Via et fysisk møde hjælper vi jer med at sætte rammerne for gruppen og giver jer idéer til, hvad gruppen kan bruges til. Når I er godt igang, forventer vi at grupperne er “selvkørende”, men det er dog altid muligt at bruge bestyrelsen i Kreds MidtVest som sparring. 

Siden januar 2013 har vi ligeledes startet et par enkelte  netværksgrupper for bedsteforældre. Har det jeres interesse, giv også gerne lyd!

Udfyld tilmeldingsformularen via dette link, hvis du/I vil deltage i en netværksgruppe eller blot vide mere.

 

Al henvendelse angående netværksgrupper skal ske til:

Lise Ebbensgaard
Navn.: Lise Ebbensgaard
Funktion.: Webmaster | ​​Netværksgrupper
Tlf.: 4079 1042
Opdatering

Grundet coronasituationen kommer etablering af netværksgrupper denne gang til at foregå virtuelt via Zoom. Det er stadig tirsdag d. 12. januar kl. 19-21.

Allerede tilmeldte har fået besked vedr. det praktiske.

Har man ikke nået at tilmelde sig, kan det ske via henvendelse til Inger Enemark på tlf. 60850633

   Program for det årlige opstartsmøde for dannelse af netværksgrupper
Kl. 19.00Velkomst, hvorefter vi vil fortælle, hvilke erfaringer vi har med netværksgrupper, og hvad det kan bruges til.
Kl. 19.30Vil vi, ud fra de oplysninger I har givet i forbindelse med tilmeldingen, danne netværksgrupperne. Når vi danner grupperne, lægger vi vægt på at ”matche” forældre med børn på nogenlunde samme alder og udviklingstrin.
 

Herefter tager vi kaffen med ud i grupperne og her præsenterer I jer selv for hinanden. I grupperne fastsættes ”rammerne” for jeres netværk:

  • Hvor, hvornår og hvor tit skal vi mødes?
  • Forplejning, kommunikation mellem møderne o.a.
  • Hvilke forventninger har man til hinanden?
  • Og andre ting, som forhåbentligt som kan give jer en god start.